Skip to content
Logo Klaver Vier (500x150) v27112022
Menu
Missie & Visie

Missie

LW Groeien naar Geluk is een kleinschalige organisatie die aansluit op de behoeftes van mensen met of zonder een beperking en/of psychische problematiek. Mijn persoonlijke missie is voor de hand liggend; ik wil anderen iets bieden waar ik zelf een aantal jaar geleden erg de behoefte aan zou hebben gehad. Een organisatie en werkwijze die aansluit op de behoeftes en wensen van een persoon. Iemand die naast je staat en je helpt jezelf te ontdekken, zodat je uiteindelijk krachtig genoeg bent om zelfverzekerd op je eigen benen te staan en je mooiste leven te gaan leiden.

Ik bied persoonlijke begeleiding op maat. Deze begeleiding bied ik aan jong en oud met diverse problematiek. De doelgroep die ik begeleid is breed. Zolang de intentie er is om geholpen te willen worden of verandering te willen in het leven, wil ik graag samen kijken wat er mogelijk is. Je kunt bij mij terecht als je o.a. autisme hebt, last hebt van een depressie of burn-out, hoog sensitief bent, een verstandelijke beperking of andere psychische problematiek ervaart. Maar ook als je geen diagnose hebt en vast loopt in je leven, werk of studie wil ik je graag helpen.

 

Visie

Ieder mens verschilt en zit anders in elkaar, ieder heeft zijn eigen overtuigingen, patronen, manier van denken, voelt anders en heeft zijn eigen normen en waarden. Er is niet een manier van begeleiden, er moet alleen gezocht worden naar het plan die aansluit op de behoefte. 

Vaak zijn er in het verleden dingen gebeurt waardoor iemand zichzelf een overtuiging heeft opgelegd. Rond deze overtuiging zijn patronen gecreëerd. Deze patronen kunnen ervoor zorgen dat iemand het contact met zichzelf kwijt raakt. Door coping mechanisme te hanteren kan iemand een schijnveiligheid creëren om maar niet datgene te voelen en te ervaren wat al een tijdje gezien wil worden. Zo blijven de meeste mensen eindeloos doorgaan in de vicieuze cirkel. De persoon zelf is degene die dat kan doorbreken als men kennis begint te krijgen over wie hij/zij is, waar hij/zij nu staat en waar hij/zij graag heen wil om uiteindelijk te worden wie iemand diep van binnen werkelijk is. Daarbij is het belangrijk om alle lagen af te pellen zodat iemand de puurste versie van zichzelf kan worden. 

Ik ben de begeleider die naast iemand staat en helpt om de eigenwaarde van de persoon te vergroten om zichzelf beter te leren kennen. Persoonlijk ben ik van mening dat het belangrijk is dat iemand kennis heeft over hoe lichaam en geest werken en hoe deze met elkaar in verbinding staan. Dat iemand durft te luisteren naar zijn/haar gevoel en intuïtie, naar eigen gedrag, patronen en overtuigingen kan kijken, zijn/haar eigen grenzen kent en deze weet te bewaken. Maar ook dat men inzicht krijg over wanneer je moet doorzetten en discipline moet tonen.

footer